ISO 15593

Opakowania - zarządzanie higieną przy wytwarzaniu opakowań do żywności - wymagania.

Norma została wydana po raz pierwszy w marcu 2008 roku. Może być stosowana we wszystkich organizacjach, które chcą skutecznie zarządzać higieną w produkcji opakowań do produktów spożywczych.

Wymagania normy obejmują zagadnienia dotyczące: systemu zarządzania higieną, analizy zagrożeń i oceny ryzyka, źródeł zanieczyszczeń, wymagań dla zakładu oraz personelu.

Norma EN 15593 może być narzędziem do doskonalenia systemu zarządzania jakością przy produkcji opakowań do żywności i stanowić wstęp do wdrożenia i certyfikacji przedsiębiorstwa na zgodność z wymaganiami ISO 22000 lub BRC IOP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - © SystemFood 2012-2014 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -